15 november 2010

veterinärbesök igen

Idag var det Isas tur att åka in till Solstadens djurklinik och komma hem groggy. Vi märkte förra veckan att hon vek ner högra örat och genast går tankarna till skabb. Det hela blev värre och under helgen lös vi ner i örat med en ficklampa och då var det jättemycket bruna klumpar samt blod från sår som hon hade kliat i sönder. Kände att detta måste vi få någon utbildad att titta på och vi hade sådan tur så vi fick en tid idag.

Kom dit stressad, 5 minuter sen och tänkte alla möjliga tankar att nu gick tiden till någon annan lyckligt lottad själ. Men jag borde ha lärt mig att på Solstaden kommer man aldrig in i tid så var även fallet idag, kvart över alltså 30 minuter senare ropades vi upp. Konstaterades att det inte var någon skabb utan förmodligen har Isa varit inblandad i någon catfight här ute på landet och såret har blivit infekterat. Tratt på och nu går hon på en 8 dagars antibiotika kur samt vi ska tvätta örat noga en gång per dag.

Inne på Solstaden träffade jag även kära svärfar som var där akut med deras katt, Simba. Han har åkt på den elaka tandsjukdomen, Forl som äter upp tänderna inifrån. Hoppas verkligen han fick något smärtstillande som fungerar då han inte ska tillbaka förrän i slutet av nästa vecka.


Isa äter mat vilket är ett gott tecken åt rätt håll!

Inga kommentarer: