11 oktober 2010

Vilken helg/what a weekend...

Jani, jag vet inte riktigt vart och hur jag ska börja berätta om vår väldigt händelserika helg...!

Allt smygstartade i fredags när vi satt i soffan framför idol och åt fruktsallad -mmm finns det nåe godare?! Då hittade Ola en klockren nerlackad vit Volvo V70 diesel från -08 som dessutom låg en bra bit under prisnivån. Han slängde sig på telefonen, endast 5 minuter efter att annonsen kom ut på blocket och pratade med säljaren som bodde i Malmö. Den var inte såld och han kunde låta oss komma och kika på den imorgon, lördag alltså.

Så kom lördag och Ola gick upp tidigt för han skulle ju möta köparen som kom med bil ända från Umeå för att titta på Olas S60. Vi hade då bestämt att om bilen blev såld så skulle vi åka ner till Malmö för den bilen var såpass fräsch och till ett otroligt lågt, bra pris så det var värt den resan ner. Och mycket riktigt jag fick ett mail ifrån Ola strax efter 9.00 att han köpte bilen och -Nu åker vi!
Det var bara att äta upp frukosten och borsta tänderna och slänga sig in i bilen för avfärd ner mot Malmö..! Inte nässgårds precis...

På väg ner hade vi kontakt med säljaren flera gånger och han höll bilen till oss och allt verkade jättebra. Resan flöt på väldigt bra och vi kom fram mycket tidigare än vad vi hade räknat med. Vi ringde säljaren och stämde träff på en bensinmack. Väl där hann Ola gå runt bilen en gång innan säljaren ville att vi skulle åka iväg och provköra bilen. Tyckte att han hade väldigt bråttom och då automatiskt så tar man lite längre tid på sig att gå igenom bilen. Men det dröjde inte länge förrän vi förstod varför han ville komma ifrån macken... En bil till dök upp och ytterligare en köpare kom för att titta på bilen, han hade kört ända från Uddevalla. Och enligt honom var han nr 1, vilket vi trodde att vi var. Allmän förvirring uppstod och stämningen blev väldigt konstig och irriterad. Visade sig att gubben från Uddevalla hade första tjing på bilen och vi var nån slags back up ifall han inte ville köpa den. Men inte ett ord hade säljaren yttrat till oss om detta och om vi hade vetat det så hade vi nog inte satt oss och kört 55mil enkel resa.

Jag var så arg så jag skakade, trodde inte att detta hände oss här och nu. Ola hade tagit upp 4 olika scenarium som han trodde skulle kunna hända då det var ett väldigt bra pris på bilen osv. Men detta att en till köpare skulle komma och köpa bilen framför ögonen på oss -det hade vi inte ens tänkt på...

Så vi krävde bensinpengar och fick lite iaf som plåster på såren. Men hur tänker man lixom??! Allt var så himlans ruttet. Det är ju en stor skillnad om bilen inte hade varit i fint skick och vi hade valt att inte köpa bilen och därför åkt därifrån utan bil, men detta kunde vi ju inte påverka.

Så vi vände mot E6an igen och hittade ett otroligt charmigt värdshus i Halmstad där vi tog in. Åkte in till staden och åt mat och lyckades gilla läget, göra det bästa av situationen. Dagen därpå alltså igår söndag åkte vi mot Ullared och Gekås!! Jag som följer det programmet varje måndag har känt ett sug efter att åka dit och visst har vi pratat lite smått om att åka dit innan vi blir 3. Och nu blev det av!! Kändes lite konstigt att bara åka dit utan någon förberedelse eller så... Vi tog en vagn och gick in, hade inga förväntningar på att fylla den men när vi gick mot kassan 5 timmar senare så var den mer än full..!! thi hi

Vi shoppade väldigt mycket och då väldigt mycket till bebisen. Tänkte ta kort och lägga ut på några fynd som vi hittade men just nu ser vårt hem ut som ett bombnedslag med en massa gula kassar från Ullared så det kan nog ta ett tag innan jag får tid... Men jag är glad att vi kom till Gekås för vilken skillnad på priser och då framförallt när man har barn eller ska få barn. :)

Trötta kom vi hem igår kväll efter en väldigt händelserik helg. Ingen bil fick vi med oss hem men vi kände oss ändå nöjda tack vare att vi kunde ta en utflykt till Gekås, annars hade det varit väldigt surt. Så löven som jag skulle kratta i helgen ligger kvar på gräsmattan och de ser ut att bli fler och fler så det får bli en större krattning till helgen, om inte Ola drar iväg mig någon annanstans i Sverige vill säga :)

Inga kommentarer: