13 oktober 2010

Tinnitus/huvudvärk på hemmaplan

Ikväll blev min pappa mer än guld värd!! Han har äntligen gett tillbaka oss vårt tysta och rofyllda hem som de 2 senaste dagarna har varit ett eländigt, tjutande hem. Det började i måndags kväll när jag hade lagat klart maten så började det helt plötsligt tjuta, ett resonans ljud. Ett tjutande som inte tystnade jo bara när vi klappade högt i händerna eller slog i något hårt, då blev det tyst för någon sekund. Annars så tjöt det konstant i hela huset och mest vid fläkten, så vi antog att det var något med just fläkten. Ola började öppna och skruva ner men hittade ingenting som verkade konstigt. Och det som förbryllade oss mest var ju att ljudet försvann för en stund när vi bankade till något. Så det kunde ju inte vara något som låg emot något eller hade gått i sönder.

Men vad var det som lät??!! Tålamodet började tryta men ljudet försvann inte trots att vi hade tömt alla våra idéer. Vi frågade runt lite men ingen hade en minsta lilla idé.

Så ikväll kom min kära mor och far förbi på besök och jag bad pappa att titta på det. Men han kliade sig i huvudet och förstod ingenting. Ljudet fortsatte trots att han bröt strömmen, vilket Ola redan hade gjort i måndags kväll. Funderade på vem vi skulle kunna ringa och be komma och lyssna. Men så tystnade det och pappa såg lurig ut och lovade att nu kommer ljudet aldrig mer tillbaka. Öhhh aha vad gjorde du lixom??!!

Då var det våra Peltor hörselkåpor som låg på köksbänken som inte var avstängda utan de hade börjat gett ifrån sig ett resonansljud. Gissa om vi var glada att vi inte hade tagit hem någon för att börja undersöka problemet. Och ja jag behöver väl inte skriva vem som använde dom senast... *moi* :)

Inga kommentarer: