20 december 2008

Julstök

I år stämmer verkligen rubriken med min och Olas jul vardag. Inte nog med att man ska få fram alla julsaker och få det riktigt juligt hemma så håller vi även på och skapar ett nytt rum. Vårt datarum ska bli ett mysrum och vi har kommit ungefär halvvägs på den resan. Tidigare i höst sålde vi våra 2 stationära datorer och köpte 2 laptops istället och sen bar vi ner våra bägge skrivbord samt tillhörande datastol ner i det orangea rummet (gissa om det är kaos där nu..) Nu i onsdags fick vi äntligen vår efterlängtande myssoffa som vi har sneglat på sen i februari månad på Boulevard. Varken jag eller Ola hade räknat med att den skulle levereras hel utan komma i två lätthanterliga delar men icke. Vi baxade in en 2.60m lång soffa in i vår hall och började ta bort skyddsplasten. Det jobbiga var att vårt mysrum är på andra våningen så Ola och Thomas (en snäll och stark granne) fick ställa den på högkant och börja krångla upp den i trappen. Sen när den väl kom upp dit trodde vi att nu var det jobbiga över men icke. För att vi skulle få in soffan i mysrummet var de tvugna att lyfta upp den igen och med bara ett par centimeter till godo så lyckades soffan ta svängen och komma in i mysrummet. När man är i möbelaffären så tänker man inte på hur man ska lyckas få soffan på plats utan man (iaf vi) mäter bara om den får plats i rummet. Som tur är så har vi inte tänkt att flytta än på många många år :)

Här kommer en bild på den efterlängtade soffan!! Jag och Ola är så nöjda!



På andra sidan väggen har vi köpt låga Billy bokhyllor i ek från IKEA så jag kan ha mina böcker där. Men när vi har suttit i soffan känner vi båda två att vi måste ha en tv här uppe. Det är ju här vi kommer se på tv och inte alls nere i vardagsrummet där tvn står nu. Men vi är bland de sista svenskar som inte har köpt en platt tv utan har en sån där tjock ful sak ståendes på tv bänken och den kan vi bara INTE flytta upp nu när vi gör iordning allting annat här inne. Så vi har tittat på en 42" plasma tv från Panasonic idag från Expert. Vi får se om tomten kommer tidigt iår...
Nu ska vi till mina svärföräldrar och jul pyssla lite och spela spel. Blir hämtade om en halvtimme så det är dags att göra sig iordning.
Ha det gott!

Inga kommentarer: