13 augusti 2013

Semestertripp i mellansverige

Vilken otrolig härlig helg vi har haft i kärlekens tecken! Vi var med om en bröllopsfest på en vacker herrgård, Knivsta herrgård mellan Erik och Mena. Kvällen startade med lite mingel bestående av mousserande vin och olika snittar. Sen kom brudparet och gjorde oss alla gäster sällskap och middagen startade. Vi bjöds på olika små spännande förrätter och sen huvudrätt och till slut tårtan. Efter bröllopsvalsen så kom ett band och spelade långt in på natten. Men småbarnsföräldrar som vi är så vart vi trötta efter midnatt och sa god natt och drog oss tillbaka till vårt rum.

Dagen efter åt vi frukost bakom Claes af Geijerstam och när vi gick ut från frukostserveringen så mötte vi på E-type med en flingtallrik i handen. Tydligen hade hela Gyllene Tider gänget sovit där natten innan, så det verkar vara ett populärt ställe även hos kändisar.

Emilia var hos sina farföräldrar så vi passade på att stanna till på Läckö slott innan vi åkte hem. Jag har alltid tyckt att det slottet har varit Sveriges vackraste men tyvärr blev jag väldigt besviken när jag fick komma närmare. Det vita var inte vitt längre och jag hittade ingen charm. Däremot gick vi en guidad visning på hela våning 3 och det var givande att få höra lite historia från 1600 -talet. och sen fick vi strosa fritt i nästan hela slottet, Mattias Klum hade en utställning oxå som vi kikade på -otroligt vilka bilder den mannen tar!! Det fanns 248 rum och i slutet hade vi tappat bort oss och var vilse. Men så hörde Ola kassaapparaten och då förstod vi att vi var nära utgången :)

Läckö slott

Inga kommentarer: